ALBERT EİNSTEİN ve 10 ÖNEMLİ HAYAT DERSİ
Albert Einstein Yahudi asıllıdır. 14 Mart 1879 yılında Almanya’nın Ulm kentinde doğmuştur. Üç çocuk babası olan Einstein 18 Nisan 1955 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletinde Princeton’da vefat etmiştir.
Albert Einstein çoğu insan tarafından dahi olarak adlandırılmaktadır. Tarihte yaşayan en etkili bili adamı olmasının yanı sıra iyi bir teorik fizikçi, filozof ve yazardır. Bu başarıları bazı temeller üzerine oturtulabilir.
Kendi söylemlerinde özel bir yeteneğinin olmadığından bahsetmiş, sadece tutkulu bir meraklı olduğunu söylemiştir. Meraklarımızın üzerine gidersek başarılı olacağımızdan bahsetmiştir.
Azmin paha biçilemez olduğunu, çok zeki olduğundan değil de, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçemediğinden başarıya ulaştığını söylemiştir.
Belirlediğiniz yolda sabırlı olmamızı öğütlemiş, başladığımız işlere yapışıp bitirene kadar devam etmemizi tembihlemiştir. Bugüne ve aynı işe odaklanmamızı, bütün enerjimizi yaptığımız işe vermemizi tavsiye etmiştir.
Hayal gücümüzün olması gerektiğini belirtmiş, hatta hayal gücünün bilgiden daha önemli olduğundan bahsetmiştir.
Hata yapmaktan kaçınmamak gerektiğini, hata yapmayan insanların yeni bir şey denemediklerinden bahsetmiştir.
Anı yaşamamız gerektiğini ve geleceği düşünmemize gerek olmadığını, nasıl olsa geleceğin mutlaka bir gün cereyan edeceğinden bahsetmiştir.
Zamanın başarılı olmak için harcanmaması gerektiğini, değerler yaratmak ile başarının kendiliğinden geleceğini söylemiştir.
Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemenin delilik olduğunu söylemiştir.
Bilginin deneyimler sonucunda kazanılacağını, bir konuyu bilmenin deneyimlerle olacağını söylemiştir.
Kuralları öğrenmenin önemli olduğunu, oyunları kurallarına göre oynamak zorunda olduğumuzu söylemiştir.
İşte Albert Einstein’ın bu 10 öğüdünü gerçekleştirebilirsek başarının elde edilmesinin çok kolay olacağı aşikardır.
Kaynak adres : http://www.tarihin.com/bilim-tarihinde/92-albert-einstein-ve-10-onemli-hayat-dersi.html
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.